Forside | Solceller | Solcelle placering | Priser på solceller | Investering i solceller | Ofte stillede spørgsmål | Kontakt os | Bestil 3 solcelle tilbud

Solcelle guide
Etablering af solceller og solcelleanlæg er blevet mere og mere populært herhjemme. Der kan på langt sigt være mange penge at spare på el regningen.
Læs om solceller og solcelleanlæg.
Økonomi
Køb af solceller
Pris på solceller
Investering i solceller
Finansiering af solcelle anlæg
El måler og solceller
Garantier på solceller
Afskrivning på solceller
Tilskud til solceller
Viden om solceller
   
   
   
   
   
Typiske spørgsmål
   
   
   
   
Solcelle leverandører
   
   
   
Opdateret d. 17. juni 2012 af solcelleguiden.dk

Skattereform og solceller


Med den nye vedtagne regel om at øge værdien af erhvervsmæssige investeringer i resten af 2012 og 2013 fra 100 pct. til 115 pct. er det nu blevet endnu mere attraktivt at investere i et solcelleanlæg herhjemme.

Det gælder dog kun hvis du vælger virksomhedsordningen som metode til beskatning af dit solcelleanlæg, hvor du kan få skattemæssige afskrivninger på dine solceller. Du kan læse mere om de forskellige metoder til opgørelse af skat på dit solcelleanlæg her.

Den nye regel om øgede afskrivningsmuligheder blev vedtaget af folketinget, som en del af de igangværende skattereform forhandlinger. Den endelige skattereform er endnu ikke vedtaget, men det er reglen om de øgede afskrivninger altså.

Afskrivninger på solceller

Når du har valgt at benytte virksomhedsordningen som skattemetode til beregning af skat på din investering i dit solcelleanlæg, så kan man afskrive 25% af sin investering hvert år. Det gælder både selve investeringen i anlægget, samt evt. monterings- og vedligeholdelelsesudgifter. Afskrivningen sker efter saldoprincippet, så man altså nedskriver det afskrivningsberettigede beløb med afskrivningen hvert år.

Med den nye regel om 115 pct. afskrivning, betyder det altså at for hver krone investeret i et solcelleanlæg, så er det muligt at afskrive 1,15 kr. og altså dermed trække dette beløb fra i skat over anlæggets samlede levetid.

 

Hvor meget betyder det reelt for mig?

Værdien af det øgede fradrag for den enkelte person afhænger af både din marginalskat, samt hvor meget du har betalt for dit solcelleanlæg. Nedenfor har vi lavet en udregning af hvor meget det betyder afhængig af disse faktorer. I dette eksempel ser vi bort fra vedligeholdelsesudgifter og evt. andre tilknyttede udgifter til driften af anlægget, som reelt vil gøre fordelen større, set i forhold til den gamle ordning.

Samlet besparelse ved den nye afskrivningsmulighed op 115% for investeringer foretaget i resten af 2012 og 2013 målt i forhold til den gamle virksomhedsordning:Afskrivningerne opgøres efter saldoprincippet, så de store afskrivninger ligger tidligt i de første år, hvorfor nutidsværdien af skattefordelen blot bliver en smule mindre end ovenstående beløb.

Du kan benytte vores online solcelle beregner, hvor det både er muligt at regne efter den skematiske metode, samt erhvervsordningen både før og efter skattereformen.

 

Den nye regel vil øge efterspørgslen på solceller

Epn.dk var de første til at afdække denne nye mulighed for afskrivning også gjaldt for privates investeringer i solceller, som vi har regnet videre på i denne artikel. Ifølge artiklen, så forventes det at det vil sætte yderligere skub i investeringerne i solceller herhjemme. Du kan læse artiklen her.

  

 


Indholdet på Solcelleguiden.dk er tænkt som generel information og kan ikke sidestilles med faglig rådgivning. Solcelleguiden fraskriver sig derfor ansvaret for ukorrekt angivede oplysninger. Læs mere her.
 
 
Info
 
 
 
 
Om os
Ansvarsfraskrivelse
Nyhedsarkiv
Kontakt os
Politik til beskyttelse af private oplysninger
Solcelleguiden.dk Vidste du at
Et privat initiativ til oplysning om økonomi i og udbredelsen af solceller herhjemme i Danmark. Det forventes, at der kan være op mod 100.000 solcelleanlæg på de danske tage ved udgangen af 2020.